L'Òpera Jove presenta el seu segon projecte "Il Convito" al Teatre Principal d'Arenys de Mar.


Carregant

Després d'estrenar el passat 17 de febrer a Girona, aquest diumenge l'Òpera Jove estarà el Teatre Principal a presentar-nos es seu segon espectacle "Il convito", una òpera inèdita del compositor napolità Domenico Cimarosa (1748-1801), amb llibret de Filippo Livigni, d’argument còmic, i consta de dos actes amb una durada d’aproximadament 35 minuts cadascun.

L'objectiu mes important de l'Opera Jove és trobar l’òpera adequada pel perfil de cantants que busquem pels seus projectes: joves veus que a punt de fer el pas cap a teatres importants volen aprofundir el treball lírico-escènic, amb produccions d’alt nivell però “da càmera”. És a dir, de format més reduït, amb orquestres d’un màxim de 25 músics i de vocalitat més adient a la seva edat (no més enllà dels 30 anys).

El seu argument és de gènere còmic, cosa que la fa amena al públic poc acostumat a la música clàssica i capta l’interès de l’espectador.

Des de les ànsies desmesurades d’un vanitós Massimo per casar-se ,als ridículs atacs de bogeria d’Alfonsina, passant per l’ambició d’un comte Polidoro sense escrúpols, d’un famèlic i pocavergonya Cavalier del Lampo, i d’una Eleonora obsessionada amb la venjança, fins arribar al “seny” i savis consells de Lisetta i Checco, que són els únics personatges que demostren bri di saviesa i de ponderació, l’acció va avençant d’un embolic a l’altre en una trama que no permet que l’espectador es perdi ni un segon del seu seguiment. L’estil musical del 700 italià comporta uns elements d’atracció innegables: color, melodia, dinamisme…

La seva durada és l’ideal per una vetllada d’òpera, tenint en compte que les seves produccions van adreçades a un públic poc habituat al gènere. En total, l’espectacle no supera els 90 min.

El nombre de cantants que donen vida als personatges, és un altre element a tenir molt en compte. Una òpera que permet posar sobre l’escenari un mínim de 5 personatges, per tal de poder enquibir en el muntatge un grup prou significatiu de cantants, i així donar l’oportunitat de formar part del seu projecte al major nombre possible de joves veus. A “il convito” hi apareixen 7 personatges..

El director escènic de “Il Convito” en Toni Sans de la companyia Egos Teatre, ja forma part d’Òpera Jove des de la producció del curs passat. Amb ell vàrem dur a terme el muntatge de “L’impresario in Angustie” que va suposar un gran èxitde públic i crítica tant per la dramatúrgia com per la posada en escena que va idear.